Finare golvskydd av textil

Golvskydd används vanligtvis på kontoret för att skydda golvet från repor, smuts och slitage. Ofta har man golvskydd under kontorsstolen vid skrivbordet. Golvskyddet gör att arbetsstolens hjul inte sliter på golvet. Golvskydd brukar ha en greppande undersida så att det inte glider runt på golvet. Detta gör att golvskyddet ligger stilla och stabilt där man vill ha det. Golvskyddet ger en högre komfort eftersom kontorsstolen rullar lätt och behagligt mot golvskyddets yta. Golvskyddet gör också att livslängden på golvet ökar och kan också dra ner ljudnivån på kontoret eller lokalen.

Golvskydd finns i en rad olika varianter, storlekar och färger och det brukar gå att hitta något som passar just dina behov i en välsorterad butik med kontorstillbehör. Vanliga färger är svart eller grått. Golvskydd av textil kan också vara mönstrade och ha en struktur som gör att man inte halkar så lätt på skyddet. Tjockleken varierar också, en vanlig tjocklek är 2 millimeter.

En vanlig storlek är 133×160 cm. Men som sagt finns golvskydd i många olika varianter och former. Det vanligaste är rektangulära golvskyddet men det finns även golvskydd i mer cirkulära former. Det golvskydd du köper bör vara anpassat efter den lokal och den yta där du tänker använda det. Kom ihåg att det ska passa både storleksmässigt och form- och färgmässigt. Det snyggaste är när golvskyddet smälter in i den miljö där man använder det så att det inte märks så mycket. Golvskydd av hög kvalitet kan ge en proffsig och skön känsla på ett kontor och det uppskattas ofta av medarbetare. Att satsa på högkvalitativa golvskydd brukar löna sig i längden eftersom man inte behöver byta ut dem så ofta.

Finare golvskydd av textil

Om man väljer att betala lite mer kan man få ett riktigt högkvalitativt och välgjort golvskydd som håller länge. Golvskydd finns i plast och andra material men riktigt fina golvskydd brukar vara gjorda av något textilmaterial. Ett riktigt högkvalitativt golvskydd bör vara klassat enligt EN1307 och vara godkänt för miljöer med ett riktigt kraftigt slitage. De bör också vara allergikontrollerade och därmed lämpade för allergiker. Ett golvskydd av textil av hög kvalitet ska också vara brandklassat och ha permanent antistatiska egenskaper. Många golvskydd har också en flerårig garanti mot genomslitage. Det är också viktigt att golvskyddet har en rejäl och välsydd kant eftersom just kanten lätt utsätts för extra mycket slitage.

Comments are closed.