Goldskyddspapp som skydd för stolar

Golvskyddspapp är en förbrukningsvara som kommer till användning vid många tillfällen. Vanligtvis använder man golvskyddspapp för att skydda ett golv vid renovering, målning, ombyggnation eller liknande. Pappen levereras i rullar och är en tunn och flexibel papp som oftast används som engångsvara och som ersätts med ny papp efter förbrukning. Pappen går också att använda som skydd för stolar.

Användningsområden

Användningsområdena för pappen är väldigt många och det är bra att alltid ha en rulle hemma. De flesta använder någon gång golvskyddspapp. Det kan räcka med att du ska måla en liten yta så vill du säkert skydda ditt golv från spill från färgburken. Att få färgfläckar på golvet är inte snyggt och det kan vara svårt och mödosamt att få bort färgfläckarna. Därför rekommenderas golvskyddspapp i många lägen. Pappen används nästan alltid vid renovering inomhus eftersom renovering ofta smutsar när och det kan bli mycket spill som kan slita och tära på golvet. Lägg därför alltid ut ett lager golvskyddspapp innan du påbörjar arbetet. Tejpa gärna fast golvskyddspappen i golvet så att den inte glider runt när du trampar på den. Om den inte sitter fast kan glipor uppstå och färg och smuts kan hamna i dessa glipor. Det rekommenderas att du använder till exempel maskeringstejp för att fästa fast golvskyddspappen i golvet. Och var försiktig om du har ett ömtåligt golv så att inte tejpen du använder skadar golvet på något sätt. Om du tapetserar blir det ofta mycket spill från underarbetet. Det finns också risk för att du får tapetlim på golvet. Därför är det verkligen att rekommendera att använda golvskyddspapp när du tapetserar.

Egenskaper och prisexempel

Papp är ofta tillverkad av returfiber och är därmed är det ett bra val ur miljösynpunkt. Ofta levereras golvskyddspapp i rullar om till exempel 30 meter. Bredden varierar men än vanlig bredd är 120 centimeter. En sådan rulle på 30 meter och med 120 centimeters Golvskyddspappbredd brukar man få betala cirka 100 kronor för. Golvskyddspapp är relativt billigt och det är en förbrukningsvara som de flesta har hemma. Golvskyddspapp kan vara så pass billigt eftersom det tillverkas i så stora volymer och eftersom det går att återvinna. Man hittar golvskyddspapp i de flesta byggvaruhus och bygghandlare, ofta vid färgavdelningen eller tapetavdelningen.

Comments are closed.