Halkskydd till Kontoret

Allmänt om halkskydd på kontoret

Halkskydd har många användningsområden och är väldigt vanligt på kontoret. Det finns halkskydd både för inomhusbruk och utomhusbruk. Ofta använder man dem där det är extra hög risk att man halkar. Halkskydd uppskattas ofta av personalen eftersom det gör högre komfort och risken att halka minskar.

Halkskydd

Användningsområden för halkskydd på kontoret

Det kanske allra vanligaste användningsområdet för halkskydd på kontoret är att sätta dem i trappor. Att halka i trappor är väldigt lätt hänt och man kan slå sig riktigt illa om man har otur. Därför är det en god idé att sätta halkskydd i trapporna, inte minst på kontoret där man ofta rör sig upp och ner för trapporna flera gånger per dag mellan till exempel olika möten.

Egenskaper hos halkskydd på kontoret

Halkskydd kan vara tillverkade av olika material, till exempel filt eller aluminium. Ett vanligt material är naturgummi. De brukar vara slitstarka och resistenta mot ozon, UV-strålar och rengöringsmedel. De finns i flera olika färger, några vanliga är: svart, brun eller grå.

Det finns också mönstrade halkskydd. Många halkskydd är väder- och korrosionsbeständiga och har lång livslängd. Halkskydd kan rengöras enkelt med en borste eller med högtryckstvätt.

Det finns också halkskydd som är lämpliga att lägga under en arbetsplatsmatta eller som skyddsmatta på hyllor och i lådor. Dessa kan levereras på rulle, med till exempel formatet 1.2 alternativt 10 m bredd 60 cm. Många halkskydd går att klippa efter storleken på mattan. Det brukar också gå att kombinera flera halkskydd till större mattor. Sedan brukar man lägga halkskyddet där man vill ha mattan och sedan lägger man mattan ovanpå. Väldigt enkelt. Resultatet blir en säker matta. Denna typ av halkskydd hjälper mattan att hålla sig på plats, vilket gör att risken att halka blir betydligt lägre.

Halkskydd att lägga under mattor är också praktiska när man städar och dammsuger, eftersom mattorna tack vare halkskydden lättare ligger kvar. De flesta halkskydd går att använda på alla typer av golv, och då är även golv med golvvärme inkluderat. Många halkskydd fungerar också bra att använda under dynor med mera. Halkskydd av filt brukar ofta ha en lätt gummerad undersida. Dessa halkskydd ger mattan en extra mjukhet och de passar bäst för tunna och hårda mattor. Bredden varierar, men 200 centimeter är ganska vanligt.

Comments are closed.